Opozicija bez dogovora o zajedničkom kandidatu u Banjaluci

Aktuelno Politika

Stranke opozicije na zajedničkom sastanku u Banjaluci nisu postigle konačan dogovor o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika najvećeg grada Republike Srpske.

 

– Razlozi su svima poznati. Gradski odbor SDS-a još nije donio zvaničnu odluku, moguće je da i mi idemo sa svojim kandidatom, rekao je Milan Miličević, predsjednik SDS-a nakon sastanka.

 

U ostalim lokalnim zajednicama širom Republike Srpske opozicione partije odnosno SDS, NF, Lista za pravdu i red i PDP manje više dogovorili su zajedničke kandidate s tim da će biti i nekih opština kao što je Ugljevik gdje će se “poklopiti” SDS i Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića. Ipak većinu kandidata u Republici Srpskoj imaće SDS, a sa tim se slažu i ostale opozicine partije.

 

“Otvoren razgovor, postoje mjesta gdje neće biti problema, imaćemo kandidata u Trebinju, sa SDS-om ćemo dogovoriti kandidata u Nevesinju. A u Ugljeviku lista za pravdu i red će imati kandidata, ne možemo podržati Cicka Bjelicu”, rekao je Vukanović.

 

Kada je riječ o Banjaluci, Lista za pravdu i red i SDS još nisu podržali Jelenu Trivić, predsjednika NF-a koja je još ranije najavila svoju kandidaturu u najvećem gradu Republike Srpske.

 

“Vjerujem da mogu da dobijem podršku SDS-a i Liste za pravdu i red”, rekla je Trivićeva.

 

Podsjećanja radi, u nedjelju Gradski odbor SNSD-a odlučio je da njihov kandidat za gradonačelnika bude Nikola Šobot, a samo dan kasnije PDP je odlučio da njihov kandidat bude Draško Stanivuković, aktuelni gradonačelnik Banjaluke. Osim njih dvojice svoju kandidaturu najavila je i Jelena Trivić, koja je juče rekla da će u narednih 12 dana ozvaničiti svoju kandidaturu.

 

Nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *