Šipovo uzima kredit od pet miliona, a vraća sedam!

Društvo

Mi iz opozicije opravdano sumnjamo da odbornici koji su izglasali kredit imaju nekakve lične koristi, tvrdi Plavšić

 

Skupština opštine Šipovo na današnjoj XXVI sjednici, na prijedlog načelnika opštine Milana Kovača (SNSD), izglasala je odluku o novom kreditnom zaduženju u iznosu od 5.000.000 KM. Ovaj kredit sa rokom otplate od 10 godina će djelimično biti iskorišten za refinansiranje postojećih kreditnih obaveza, a ostatak za kapitalne investicije.

 

Uprkos protivljenju opozicije koja je posljednjih sedmica glasno negodovala što se građani Šipova ponovo zadužuju i što će morati da plate oko dva miliona kamate, 10 od ukupno 19 odbornika, dakle tijesnom većinom, nakon višečasovne rasprave, podržalo je prijedlog načelnika Milana Kovača.

 

– Deset odbornika SO Šipovo, od ukupno devetnaest, na 10 godina zadužilo je opštinu Šipovo za pet milona KM, gdje će opština, tačnije njeno stanovništvo, kroz kamatu vratiti 7 miliona KM. Da apsurd bude veći, odluka za kredit je sa grejs periodom od 6 mjeseci, taman toliko koliko šezdesetšestogodišnjaku traje mandat. Mi iz opozicije opravdano sumnjamo da odbornici koji su izglasali kredit imaju nekakve lične koristi. A njega ko naslijedi na lokalnim izborima, imaće ratu od 58 hiljada svaki mjesec i tako 120 mjeseci, ili 70% godišnjeg kapitalnog budžeta opštine Šipovo, objašnjava odbornik Milan Plavšić.

 

 

Tokom protesta opozicije u Šipovu protiv ovog kredita, održanog prije nekoliko dana, načelnik Kovač se pojavio u službenom vozilu, bacao transparente, prijetio i vrijeđao građane. Prije njega je slično postupila i njegova supruga, koja je oštetila i jedno od vozila parkiranih u blizini.

 

Svoje bahato ponašanje Kovač je ponovio i nedavno, kada je ponovo vrijeđao novinarku portala Kapital, koja ga je pozvala telefonom radi uzimanja izjave.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *