Milanović iz Jajca otišao u goste kod Dodika

BIH

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović juče je proveo oko tri časa kao gost na privatnom imanju Milorada Dodika u Bakincima, saznaje BN.

 

Milanović je juče posjetio Jajce, gdje je prisustvovao obilježavanju hrvatske akcije “Maestral” u kojoj su stradali Srbi. Hrvatski predsjednik je odlikovao jajačku brigadu HVO-a “Hrvoje Vukčić Hrvatinić”, a više opština je pomenuo kao hrvatske teritorije, među kojima i Mrkonjić Grad.

 

Zanimljivo je da je nakon Jajca, Milanović, koji je kroz Republiku Srpsku imao pratnju i MUP-a RS, završio na Dodikovom imanju, gdje se zadržao oko tri časa.

 

Ovo nije prvi put da Dodik dočekuje hrvatske predsjednike nakon njihove posjete Jajcu i slavljenja akcije “Maestral”. On je takođe, prije nekoliko godina, svečano dočekao i bivšu predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović, samo tada prijem je bio u Palati Republike.

 

Inače, treba podsjetiti da je Milanović u više navrata o Dodiku pozitivno govorio i naglašavao da je on hrvatski saveznik i hrvatski čovjek u BiH.

 

Dodika u Republici Srpskoj opozicija doživljava kao “važnog hrvatskog čovjeka”, koji je u više navrata, pa čak i na uštrb Srba i Republike Srpske, štitio hrvatske interese i radio u korist Hrvata.

 

Prvi put je to bilo, kada je u svom prvom premijerskom mandatu, Hrvatskoj ustupio Jasnovačku građu.

 

Zanimljivo je da Hrvatska ne dozvoljava predsjedniku Srbije da posjeti Jasenovac, dok Dodik u isto vrijeme na svom privatnom imanju velikodušno dočekuje hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i to nakon veličanja hrvatske akcije Maestral u kojoj su učestvovale regularne jedinice hrvatske vojske i u kojoj su stradali brojni Srbi.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *