Raspisan tender za gradnju ambulante na Petrićevcu

Društvo

Za izgradnju ambulante porodične medicine na Petrićevcu, u okviru prve faze gradnje višenamjenskog objekta, raspisana je javna nabavka za izbor izvođača radova.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 192.999 KM, a zainteresovani ponuđači imaju priliku da ponude predaju do 7. decembra.

-Izgradnja ambulnata porodične medicine predstavlja prvu fazu realizacije planiranog višenamjenskog objekata u koji će, tokom druge i treće faze, naredne i 2020. godine, biti smješteni i dječiji vrtić i mjesna zajednica. Za ambulantu je urađen projekat i sada je raspisan tender za izbor izvođača radova – kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Prema njegovim riječima, u ovogodišnjem budžetu planirana su sredstva za gradnju ovog objekta, tako da bi, ukoliko tender prođe bez žalbi, do kraja godine mogao biti potpisan ugovor sa izvođačem, a radovi početi sa startom građevinske sezone.

-Sada se usluge porodične medicine i laboratorijske dijagnostike stanovnicima Petrićevca pružaju u nenamjenskom, dotrajalom i neuslovnom objektu. Izgradnjom novog objekta ambulante porodične medicine, riješio bi se problem pristupa objektu građanima, kolima hitne pomoći, licima sa invaliditetom, te dobio namjenski prostor za ambulantu porodične medicine – rekao je Bilčar i dodao da bi novi objekat trebalo da ima dvije ambulante i prostor za laboratoriju.

Budući višenamjenski objekat na Petrićevcu planiran je tako da se gradi u tri faze, odnosno svaki od planiranih sadržaja može se graditi kao zasebna cjelina.

-Ambulanta, vrtić i mjesna zajednica nalaziće se pod jednim krovom, a funkcionalno će biti razdvojeni i nezavisni, odnosno svaki sa izdvojenim ulazom i pripadajućim prostorom – kazao je Bilčar i dodao da je nadležno odjeljenje već pokrenulo i postupak za rješavanje imovinskih odnosa za gradnju narednih faza, odnosno vrtića i objekta mjesne zajednice.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *