Banjalučani odbili poziv gradonačelnika Radojičića na svečani prijem

Društvo

Predstavnici Građanske inicijative “Rekreativna zona Banjaluka” odbili su poziv gradonačelnika Igora Radojičića na svečani prijem povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika.

U objavi na stranici “Rekreativne zone Banjaluka” na Fejsbuku su se zahvaliki gradonačelniku i poručuju da će biti prilike za druženje kada bezbjednonosna i demokratska situacija bude drugačija, a Banjaluka bude grad koji ima sluha za potrebe i probleme svojih sugrađana izražene demokratskim putem.

– Obzirom na situaciju koja se dešava u našem gradu, i policijske represije nad našim sugrađanima, odlučili smo na ovaj način dati podršku našim građanima koji se na miran i dostojanstven način bore za svoja prava, na sličan način kao što se i Rekreativna zona Banjaluka prije nekoliko godina borila za svoja.Građani se moraju držati zajedno-poručili su iz “Rekreativne zone Banjaluka”.

Poziv gradonačelnika na svečani prijem odbili su i iz banjalučkog Centra za životnu sredinu.

– S obzirom na trenutnu situaciju u gradu nismo u mogućnosti da se veselimo i provodimo po svečanim skupovima dok se vrši policijska represija nad građanima i građankama Banjaluke. Suosjećamo sa našim sugrađanima koji na miran i dostojanstven način zahtjevaju svoja osnovna prava. Grad Banja Luka još jednom zahvaljujemo i poručujemo da ćemo imati prilika za druženje kada bezbjednonosna i demokratska situacija bude drugačija, a Banjaluka bude grad koji ima sluha za potrebe i probleme svojih sugrađana izražene demokratskim putem, navodi se u objavi Centra za životnu sredinu.

Šta većina građana Banjaluke misli o gradonačelniku Igoru Radojičiću pokazali su i tokom protestne šetnje 25. decembra kada su započela hapšenja pripadnika Pokreta Pravda za Davida, kada su pred gradskom upravom uzvikivali “Igore pederu!” i “Lopovi!”.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *