Miličević: Tesliću potrebna izgradnja zaobilaznice

Društvo

Među kapitalnim projektima u Tesliću, koji bi bili finansirani sredstvima Vlade Srbije, prioritet je izgradnja zaobilaznice oko grada, rekao je načelnik ove opštine Milan Miličević koji je pozdravio odluku Vlade Srbije da izdvoji sredstva za pomoć lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

 

Miličević je pojasnio da bi izgradnjom zaobilaznice oko grada za transportna i teretna vozila koja bi vezala poslovne zone i preduzeća bio rasterećen saobraćaj u užem gradskom jezgru, čije su ulice prilično devastirane.

 

On kaže da već postoji tehnička dokumentacija za projekat na koji bi se nadovezao i projekat izgradnje kružnog toka u centru grada koji se ne može realizovati bez izgradnje zaobilaznica.

 

Miličević je naveo da bi se, u zavisnosti od doznačenih sredstava, mogao kandidovati i projekat izgradnje kružnog toka na ulazu u grad, područje Margite.

 

Kada je riječ o manjim projektima, Miličević je ukazao na nastavak finih radova na izgradnji savremenog objekta sa elektronskim metama Streljačkog kluba “Geofon – čiji su grubi radovi završeni sredstvima opštine i resornog ministarstva od 150.000 KM.

 

On kaže da ovaj klub postiže zapažene rezultate, a izgradnja objekta omogućila bi organizovanje međunarodnih takmičenja i dodatno upotpunila sportske sadržaje Teslića, ali i Republike Srpske i BiH.

 

– Predstoji nam i završetak izgradnje obaloutvrde duž rijeka Velike i Male Usore koji je većim dijelom završen i koji bi definitivno riješio opasnost od poplava, te uljepšao gradsko jezgro – izjavio je Miličević.

 

On je ukazao na potrebu rekonstrukcije gradskog fubalskog stadiona na kojem je neophodna obnova – od terena do propratnih objekata, kao i natkrivanje tribina i osvjetljenje.

 

Miličević kaže da se može razmatrati i rekonstrukcija pojedinih školskih objekata, što bi zahtijevalo angažovanje resornog ministarstva nadležnog za ovu oblast.

 

Srbija će u ovoj godini izdvojiti 9,3 miliona evra za finansijsku pomoć lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, saopšteno je nakon sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem, koji je održan krajem prošle sedmice u Beogradu.

 

U razgovoru je potvrđeno da će biti nastavljena pomoć Srbije projektima u Srpskoj, a dogovoreno je da početkom maja u Bijeljini bude održan sastanak zvaničnika Srpske i Srbije sa gradonačelnicima i načelnicima lokalnih zajednica iz Srpske na kojem će biti riječi o realizaciji projekata koje finansira Srbija.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *