Sutra proslava Dana grada Banjaluka

Društvo

Banjaluka će nizom manifestacija obilježiti 22. april – Dan grada i 74 godine od oslobođenja od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

 

Tim povodom, sutra su planirane brojne manifestacije, a na nekoliko lokacija biće položeni vijenci.

 

Obilježavanju Dana grada prisustvovaće delegacije iz 15 gradova iz okruženja i regiona, kao i delegacije iz Kotovska iz Rusije i Lavova iz Ukrajine, za koje će rukovodstvo grada upriličiti svečani prijem u 10 časova.

 

Saradnja sa gradovima, ovaj put sa Kumanovom biće dodatno ojačana sutrašnjim potpisivanjem sporazuma o bratimljenju dva grada. Sporazum će u Gradskoj upravi, u 11 časova, potpisati banjalučki i gradonačelnik tog makedonskog grada, Igor Radojičić i Maksim Dimitrievski.

 

Takođe u okviru saradnje među gradovima, gradonačelnici Banje Luke i Trebinja Igor Radojičić i Mirko Ćurić sutra, u 9 časova, otvoriće „Hercegovačku kuću“, prodajni objekat u kojem će se moći kupiti autohtoni hercegovački proizvodi. Ovaj objekat nalazi se u Ulici Braće Mažar i majke Marije br. 9.

 

Gradonačelnik Radojičić sutra će ugostiti i ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova, a u 14 časova u Banskom dvoru prisustvovaće otvaranju izložbe arhivskih dokumenata „Banja Luka centar Vrbaske banovine”.

 

Centralni događaj proslave 22.aprila – svečana akademija biće održana u 19 časova u Banskom dvoru, na kojoj će biti uručene aprilske nagrade. Ove godine, najveća gradska priznanja dobiće Abas Arslanagić i Kolja Mićević.

 

Satnica polaganja vijenaca povodom Dana grada:

 

  • 10.00 časova – Spomen kosturnica na Novom groblju;
  • 10.30 časova – Spomenik palim Krajišnicima (Banj brdo);
  • 11.00 časova – Spomenik borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata na groblju Sveti Pantelija;
  • 12.00 časova – Povodom Dana grada, gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić položiće vijence na Trgu palih boraca.
Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *