Počeo “Ćevap fest” u Banjaluci

Društvo

Treći festival banjalučkog ćevapa „Ćevap fest“ otvoren je danas u centru grada, na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti RS.

 

Na „Ćevap festu“ učestvuje devet roštiljnica, koje ćevape prodaju po popularnim cijenama, i to veliku porciju za četiri i malu za dvije marke. Kao i prethodni, i ovaj put, ćevapi i piće prodavaće se za „dinare“, valutu kreiranu posebno za ovaj događaj.

 

Promoter „Ćevap festa“ Nebojša Kuštrinović, izrazio je zadovoljstvo što je ovaj festival dobio i svoje treće izdanje i naglasio da je ovo najveća i najposjećenija gastro manifestacija u BiH.

 

-Turistička karta našeg grada i Republike postaje sve bogatija jer sad crtamo i gastro puteve. Siguran sam da će festival okupiti najmanje destak hiljada posjetilaca, što naših sugrađana što iz zemlje i regiona. Banjalučki ćevap je davno osvojio Evropu i ovim festivalom pokušavamo povećati uticaj grada i Republike i našim autohtonim proizvodom-banjalučkim ćevapom – naveo je Kuštrinović.

 

Na ovogodišnjem festivalu učestvuju sljedeće ćevabdžinice: Zamola, Kod Muje, Biljana, Zlatna kruna, Stari recept, Druga priča, Limun žut, Mira M i Akvana – mesnica kod Želje. Cijene ćevapa ostale su nepromijenjene i iznosiće četiri marke za veliku, onosno dvije marke za malu porciju. I ove godine, ćevapi će se kupovati za popularne „dinare“, koje će posjetioci moći kupiti na dva prodajne lokacije na mjestu održavanja manifestacije.

 

Za festival je pripremljen i bogat zabavni program. Tako će večeras, sve do 21 čas, posjetioce zabavljati lokalni bendovi – „Infiniti bend“ i „Raspašoj“.

 

Drugog dana,u subotu, 1. juna – program počinje u podne, nastupom dječijih ansambala iz kulturno-umjetničkih društava: „Sveti Sava“, „Pelagić“ i „Veselin Masleša“, te učenika Muzičke škole. U muzičkom dijelu programa, nastupiće popularni hor pozorišta „Jazavac“, nakon kojih će posjetioce zabavljati Gradski tamburaški orkestar.

 

Kruna večeri rezervisana je za „Nervozni poštar“, kultni bend koji je posljednji put u Banjoj Luci nastupio prije gotovo tri decenije. Nastup popularanih „poštara“ predviđen je za 21 čas.

 

Ovogodišnja manifestacija posvećena banjalučkom ćevapu završava u nedjelju, 2. juna, u 17 časova.

 

Kompletan program pogledajte ovdje.

 

Ovu manifestaciju organizuju Gradska uprava i Turistička organizacija, s ciljem popularizacije banjalučkog ćevapa, autohtone delicije  grada. Događaj su pomogli i brojni sponzori, predvođeni Koka kolom, Banjalučkom pivarom, Mlijekoproduktom i Vitinkom.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *