Memić: Pravdu ću uzeti u svoje ruke

Društvo

Na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu održan je mirni protest građana “Pravda za Dženana”.

 

Muriz Memić, otac stradalog Dženana, poručio je kako mu je dosta agonije koja traje više od tri godine te da će uzeti pravdu u svoje ruke.

 

“Ja neću stati. Pravdu ću preuzeti u svoje ruke i nije mi žao, jedva čekam da se opet sastanem sa svojim Dženanom”, rekao je Memić.

 

On je da će “uzeti pravdu u svoje ruke”, ali svoju izjavu nije želio da obrazlaže. Rekao je i da zna ko je ubio njegovog sina, ali da nije na njemu da otkriva ime

 

“Ovo su protesti za našeg ubijenog Dženana, za ubijenog Davida Dragičevića, za stradale Selmu i Editu, čiji je ubica dobio po 7,5 god kazne, a saučesnici su oslobođeni odgovornosti, za mladića Hameta koji je podlegao povredama nakon što je pretučen, za Adisa i Davora koji su ubijeni u pucnjavi i još niko nije odgovarao, za dječaka Mahira Rakovca…”, najavila je Dženanova sestra Arijana Memić.

 

Advokat porodica Dragičević i Memić Ifet Feraget govorio je na današnjim protestima ispred Narodnog pozorišta Sarajevo o detaljima istrage vezanim za nastradalog Dženana Memića, a uoči početka obnovljenog suđenja koje se očekuje 2. jula.

 

Feraget je istakao kako se i u Sarajevu i Banjaluci vode lažne istrage i da postoji problem nevladavine prava. Prisutni su vikali “Ostavke”.

 

– Prvi policajac je rekao da je Dženan ležao na desnom boku, doktorka da je ležao na lijevom, jedan policajac PU Ilidža da je ležao na leđima, a drugi da je Dženan bio potrbuške. Vrhovni sud FBiH je ukinuo presudu kojom su Seferovići oslobođeni za nesreću. Ljubo ne reče ko mu je pištolj gurao u usta da prizna djelo ni kako su ga našli u Banjaluci. U Sarajevu nemaju nijedan dokaz da je to kombi, vještaci kažu moguće je. Na Dženanovom tijelu nema nijedne povrede koja može poticati od kombija, a imamo razbijen kombi – rekao je Feraget navodeći niz drugih tvrdnji o istragama u oba slučaja.

 

Među nekoliko stotina okupljenih ispred Pozorišta nalaze se i građani Banjaluke, članovi grupe Pravda za Davida, te majka Davida Dragičevića Suzana Radanović.

 

Vijesti.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *