Budžet za most u Toplicama povećan za 400.000 KM

Društvo

Grad Banjaluka će sutra raspisati novi tender za izgradnju novog mosta u Srpskim Toplicama, nakon što je prva nabavka bila neuspješna zbog previsokih ponuda u odnosu na planirana sredstva.

 

-Nažalost, nismo uspjeli iz prvog pokušaja da izaberemo izvođača radova, što je dovelo i do pomjeranja planiranih rokova za realizaciju ovog značajnog projekta. Pristigla ponuda je bila znatno veća od planiranih sredstava koja su bila predviđena kroz projektna rješenja – kazao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

 

On je naglasio da je za drugi tender, koji će biti raspisan sutra, povećan budžet sa prvobitnih 2,6 na tri miliona KM, kako bi se došlo do izvođača radova budućeg mosta preko Vrbasa u Toplicama.

 

– Pokušaćemo iz drugog puta dobiti firmu koja će biti zadužena za gradnju mosta. Cilj je da uvedemo izvođača u taj posao kako bi u idućoj građevinskoj sezoni priveli radove kraju na tom mostu – objasnio je Sandić.

 

Dodao je da je pored gradnje novog prelaza preko rijeke Vrbas na toj lokaciji predviđena izgradnja novih ulaznih traka u produžetku magistralnog puta i značajni radovi na obaloutvrdi.

 

Novi most ubrzaće saobraćaj u ovom dijelu Banjaluke i, prije svega, omogućiti prolaz teretnim vozilima što do sada nije bilo moguće s obzirom na to da je sadašnji most jednosmjeran sa ograničenom težinom.

 

Prema idejnom rješenju, novi most će se graditi 220 metara uzvodno od postojećeg, jednosmjernog mosta u Toplicama. Imaće raspon od 65, a širinu 11 metara. Pored dvije saobraćajne trake po tri i po metra, biće izgrađene i pješačke staze širine po dva metra. Ovaj most primarano će biti namijenjen za teretni saobraćaj, s obzirom na to da će preko njega cirkulisati teretni saobraćaj u pravcu Istočnog tranzita.

 

Po izgradanji novog mosta, postojeći, jednosmjerni most u Toplicama biće pretvoren u pješački prelaz.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *