Banjaluka: Više od 50 miliona KM za projekte u idućoj godini

Društvo

Više od 30 miliona KM iz gradskog budžeta biće dogodine uloženo u kapitalne javne projekte, s tim da bi, sveukupno, ta cifra mogla premašiti i 50 miliona KM, zajedno sa očekivanim sredstvima iz spoljnih izvora, izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

 

Planovi o tome u šta će biti uložen taj novac danas je razmotren na sastanku Partnerstva za razvoj, koji okuplja predstavnike javnog i civilnog sektora, privrede, nevladinih organizacija i obrazovanja.

 

Radojičić je istakao da je ovo tijelo oformljeno tokom izrade Stratergije razvoja Banje Luke.

 

– Kroz ovaj proces, željeli smo da se kroz razgovor sa građanima nađu najoptimalnija rješenja za Strategiju razvoja. I poslije usvajanja Strategije, ovo partnerstvo je nastavilo sa djelovanjem zbog čega smo se okupili da razgovaramo o provođenju ovog dokumenta i planovima za naredni period – kazao je Radojičić.

 

Govoreći o projektima za 2020. godinu, Radojičić je kazao da je planirana gradnja dva nova mosta na Vrbasu, niza saobraćajnica, tri kružne raskrsnice, više novih vrtića i društvenih domova, kao i kapitalni projekti iz oblasti vodosnabdijevanja.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *