Radojičić najavio nastavak projekata u Banjaluci

Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić čestitao je sugrađanima novu godinu, ističući da je značajno da svaka naredna godina bude bolja od predhodne jer je to znak da grad napreduje.

 

“Iza nas je 2019. godina koja je bila bolja od 2018, a koja je bila bolja od 2017. godine i po broju projekata, urađenim komunalnim poslovima, po odrađenim akcijama i javnim ulaganjima”, naveo je Radojočić.

 

On je naglasio da je u 2019. godini Banjaluka prvi put premašila broj od 75.000 zaposlenih, kao i da je spopa nezaposlenosti, zbog odlaska građana, pala na 8,85 odsto.

 

Radojičić je podsjetio na niz realizovanih projekata, među kojima je novi most na lokaciji Zelenog mosta, nekoliko novih kružnih raskrsnica, istočna transverzala.

 

“Iza nas su projekti besplatnih zdravstvenih pregleda, zdravo starenje, priprema startegije bezbjednosti grada, te projekat `Banjaluka ljudskog lica` namijenjen djeci, mladima, licima sa invaliditetom, starim i drugim osobama koje zaslužuju posebnu pažnju”, rekao je Radojičić.

 

On je najavio nastavak ovih i sličnih projekata u narednoj godini, ističući da će u narednih pet godina Banjaluka imati četiri nova mosta na Vrbasu, novih 600 mjesta u vrtićima, još nekoliko kružnih raskrsnica koje su već postale puplarne i simbol u gradu, velike projekte vodosnabdijevanja.

 

“Važno je da vjerujemo u potencijal našeg grada, da vjerujemo da se može razvijati, da bude ponosan glavni grad Republike Srpske, regionalni i evrpski centar. Srećna vam 2020.godina”, poručio je Radojičić.

 

Agencije