Pacijent bio svjestan i vezan za krevet tokom zlostavljanja?

Društvo

Pacijent, čiji identitet je poznat redakciji, u vrijeme seksualnog zlostavljanja bio je smješten u izolovanoj “šok sobi” u UKC Republike Srpske, u koju je često ulazio Darko Golić, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje, eksluzivno saznaje Srpskainfo.

 

U vrijeme zlostavljanja pacijent je sve vrijeme bio vezan za svoj krevet i tako nije mogao da se odbrani od seksualnog zlostavljanja, a kojem su svjedočili i zaposleni medicinski radnici.

 

Pacijent je bio vezan, jer tako nalažu pravila, a kako bi se spriječilo njegovo samopovrijeđivanje nakon izlaska iz višednevne kome.

 

Prema dokumentaciji iz istrage, u koju je Srpskainfo imala uvid, pacijentu je još ranije trebalo da bude izvađena kanila, ali to nije učinjeno po naređenju Golića. Nakon vađenja kanile, pacijent je mogao da govori, iako teško.

 

Da nešto ozbiljno nije u redu prvo je posumnjala supruga pacijenta. Za vrijeme njene posjete suprugu, u sobu je u jednom trenutku ušao Golić, a pacijent je bio vidno uznemiren njegovom pojavom.

 

Kada je Golić izašao, supruga je upitala da li se nekog boji, na šta je dobila odgovor: “Doktora”.

 

Tada joj je suprug uspio odgovoriti da ga doktor dira, a na pitanje gdje, uslijedio je novi šok – svuda.

 

Zlostavljanju je svjedočilo i više medicinskih radnika.

 

Brojni tragovi pronađeni su i na krevetu, odnosno posteljini pacijenta, a potpuno je jasno, prema izjavi zaposlenih, da takve povrede pacijent sebi nije mogao nanijeti, jer je sve vrijeme bio vezan za krevet.

 

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je danas određivanje jednomjesečnog pritvora za Darka Golića, načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS, zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba nad nemoćnom osobom.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *