Banjaluka: Kamerama protiv divljih deponija

Društvo

Zbog učestale pojave divljih deponija, na raskrsnici ulica Nikole Bokana i Zelengorske u narednim danima biće postavljene nadzorne kamere.

 

-U nekoliko navrata na ovoj lokaciji u naselju Paprikovac, nesavjesni pojedinci formirali su divlje deponije koje smo bili primorani da uklanjamo. Kako bismo pokušali da spriječimo tu negativnu pojavu i ružnu sliku u tom dijelu grada, postavićemo nadzorne kamere na ovoj lokaciji – pojasnili su iz resornog odjeljenja.

 

Naglasili su da im nije cilj kažnjavanje, nego da, izazivajući strah da ne budu snimljeni, odvrate sugrađane da otpad ne bacaju tamo gdje mu nije mjesto.

 

Inače, kamere se konstantno premještaju na nove lokacije kako bi pokrili što veće područje s ciljem suzbijanja masovno izražene pojave da se krupni otpad odlaže na nepredviđenim mjestima, najčešće pored kontejner.

 

Iz odjeljenja su, i ovom prilikom, pozvali sve Banjalučane, koji žele da se riješe starog namještaja, bijele tehnike ili nekog drugog krupnog otpada, da za odlaganje koriste usluge „Čistoće“, koja je nedavno istakla novi, povoljniji cjenovnik za ovu vrstu usluga.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *