Korona virus nije unio nemir u banjalučke škole

Društvo

Pojava prvih slučajeva zaraze korona virusom nije unijela nemir među nastavnike i profesore u školama u Banjaluci, potvrdili su za Srpskainfo predsjednici aktiva osnovnih i srednjih škola.

 

Jednoglasni su u stavu da su za to, u velikoj mjeri, zaslužne nadležne zdravstvene institucije koje, od potvrde prvih slučajeva zaraze, javnost informišu detaljno i blagovremeno.

 

Miroslav Popržen, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Banjalučke regije, ističe da je, u ovom slučaju, sve kako treba urađeno odmah na početku.

 

– Nadležne službe su izuzetno podrobno i stručno javnosti objasnile sve detalje u vezi sa novonastalom situacijom. To je u dobroj mjeri smirilo cjelokupnu javnost, pa tako i nas prosvjetne radnike i učenike – kaže Popržen.

 

Naglašava da će škole nastaviti da prate sitaciju, te da su na snazi pojačane mjere higijene.

 

– Što god da se desi, mislim da će situacija ostati pod kontrolom.

 

Poslije jučerašnjeg dana, čini mi se da su se smirili svi, pa tako i nastavnici i roditelji, jer imamo povjerenje u nadležne institucije – naglašava Popržen.

 

Ljuban Bajić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Banjalučke regije, kaže da ni u Banjaluci ni u regiji, zasad, nema naznake novih slučajeva virusa korona.

 

– Stanje je redovno, radi se po rasporedu. Pratimo situaciju, a u kontaktu smo 24 časa sa svim školama. Prosvjetni radnici su medijski dobro informisani, tako da nemamo slučajeva da nam se javljaju uznemireni roditelja. Ako se nešto slično i desi, riječ je o sporadičnim slučajevima – ističe Bajić i dodaje da je pojačana higijena u školama, od toaleta, preko hodnika, do učionica.

 

– To, inače, po protokolu radimo sedmično, a sad svaki dan. Informišemo učenike o neophodnosti lične higijene. Stalno smo u kontaktu sa profesorima, i sve funksioniše kako treba – poručuje Bajić.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *