Požari u Hercegovini i dalje aktivni

Društvo

Požari, koji već deset dana bukte u hercegovačkim opštinama, još se ne stišavaju.

 

Vatra je aktivna na petnaest lokacija, a najteže je na području Ljubinja. U toj opštini, prema nezvaničniom procjenama, u proteklih sedam dana, pod vatrom je oko dvije hiljade hektara šume i niskog rastinja.

 

Požar, koji je 6. aprila izbio u blizini sela Brezova Dola, proširio se zapadno prema Radimlji i selima u području Vlahovića, prema selu Kapavica i Gradac. Dužina požarne linije, saopštili su iz Vatrogasne jedinice Ljubinje, iznosi oko petnaest kilometara.

 

Prethodnih dana vatra se bila primakla kućama u selima Radimlja, Krnji Kamen i Kapavica. Drugi veliki požar je u širokom području između sela Ivica i Žabica, na nepristupačnom terenu. Na gašenju su, pored vatrogasaca, angažovani šumari i stanovništvo.

 

Na području Bileće aktivna su tri požara u nepristupačnom terenu i, za sada, imovinia stanovništva nije u opasnosti. Tri požara aktivna su i na području Gacka, dok na području opštine Nevesinje, vatra gori na sedam lokaliteta. Јedan, sa obronaka planine Trusine, širi se prema teritoriji opštine Berkovići.

 

S obzirom na to da je linija vatre velika, ljudstvu angažovanom na gašenju, može pomoći jedino najavljena kiša.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *