Pregovori o povećanju plata u zdravstvu

Društvo

Nakon ukidanja vanrednog stanja neophodno je intenzivirati pregovore sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS o povećanju plata za zaposlene u zdravstvu, saopštili su iz Saveza sindikata RS (SSRS).

 

U ovom savezu naglašavaju da Sindikat zdravstva i socijalne zaštite (SZSZ) RS, uz podršku Saveza sindikata RS, čvrsto stoji uz zaposlene u sistemu zdravstva Srpske, čineći sve da se očuva zdravstveni sistem i zdravlje zaposlenih, ali i da se obezbijede bolji uslovi rada i sigurnija egzistencija zdravstvenih radnika i njihovih porodica.

 

– U ovom trenutku, zdravstveni radnici su heroji na braniku u borbi za zdravlje i živote građana RS. Svojim nesebičnim zalaganjem pokazali su koliko je za svaku državu, pa i za Srpsku, važan sektor zdravstva.

 

Podsjećamo, SZSZ je kao ozbiljna nacionalna sindikalna centrala, još 31. marta uputio zaključke Predsjedništva SSRS na adresu Vlade RS, a zatraženo je da se radnicima koji u vrijeme vanrednog stanja imaju povećan obim posla i rade u posebno otežanim uslovima, uveća plata.

 

Zaključak Predsjedništva SSRS je Vlada RS prihvatila, a Upravni odbor Fonda za obnovu RS je na svojoj sjednici održanoj 17. aprila donio odluku da se svim zaposlenima u skladu sa uputstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS isplati jednokratna pomoć od 1.000 KM. To je znak priznanja za trud zdravstvenih radnika, ali i potvrda da je nakon ukidanja vanrednog stanja neophodno intenzivirati pregovore o povećanju plata za zaposlene u zdravstvu – ističu u SSRS.

 

Iz Saveza poručuju da se ne smije zaboraviti da zaposleni u zdravstvu RS, kao i svi građani, zaslužuju stabilan, dobro organizovan, sa dobro plaćenim radnicima, sistem zdravstvene zaštite.

 

– To znači da je na dnevni red neophodno urgentno staviti upravo ona pitanja koja ovaj Sindikat već duži period javno i argumentovano iznosi – poručuju iz ovog saveza.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *