Jezera na Manjači od 1. juna otvorena za posjetioce

Društvo

Novi turistički kompleks na tzv. jezerima na Manjači biće otvoren za posjetioce najvjerovatnije već od 1. juna, nakon što se okončaju preostali poslovi na uređenju ovog prostora.

 

Kako navode iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, u dosadašnjem periodu urađeno je mnogo posla kako bi ovaj turistički kompleks zasjao u punom sjaju.

 

-Očišćen je kompletan lokalitet i odvezene su ogromne količine otpada koji je nastajao godinama. Iskrčeno je staro drveće i rastinje, te sa obje strane jezera izgrađeno šetalište u dužini od oko četiri kilometra. Oko jezera je zasađeno ukrasno drveće i uređene zelene površine. Izgrađene su tri velika prostora sa nadrstrešnicama sa roštiljskim mjestima, a posjetiocima će na raspolaganju biti i veliki parking za automobile i autobuse – kažu u Centru za razvoj poljoprivrede i sela.

 

Istovremeno, izvršena je i analiza kvaliteta vode u jezeru, čiji sastav je mikrobakteriološki i hemijski izuzetno dobar, što je svojevrsna garancija kupačima i posjetiocima da mogu uživati u kupanju. Istovremeno, izvršeno je i poribljavanje jezera amurom i tolstolobikom. Ove vrste ribe su odabrane, jer su „čistači“ jezera od trave i korova.

 

Radovi na uređenju ovog turističkog kompleksa traju već godinu dana, sa ciljem da Banjalučani dobiju lijepo i ugodno mjestu za odmor i rekreaciju.

 

-Imajući u vidu da ćemo ove godine pretežno biti oslonjeni na domaće resurse i domaći turizam, vjerujemo da ćemo već ovog ljeta uspjeti da privučemo veliki broj naših sugrađana. Narednih dana biće izgrađene i recepcije na ulazu, a planiran je i završetak izgradnje dva sanitarna bloka sa toaletima i tuševima. U međuvremenu, Turistička organizacija trenutno radi na obilježavanju turističke signalizacije – ističu iz Centra.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *