Građani Srpske i Srbije sutra dolaze letom iz Moskve

Društvo

Avionom “Er Srbije”, koji je iznajmila Vlada Republike Srpske da bi obezbijedila povratak svojih građana iz Rusije, doletjeće i određeni broj državljana Srbije, potvrđeno je Politici u Ambasadi Srbije u Moskvi.

 

U tekstu se navodi da se za sutrašnji let Moskva-Banjaluka-Beograd prijavio određeni broj studenata iz Srbije, ali da je za sada neizvjesno koliko će se akademaca naći u avionu jer se spisak putnika određuje prema prioritetima.

 

– Od 144 mjesta u avionu, Vlada Republike Srpske nam je dala mogućnost da koristimo 65 mjesta za građane Srbije. Budući da to nije let u organizaciji Vlade Srbije, mi ne možemo da tražimo više od toga. Tih 65 mjesta će biti popunjavano po prioritetima po kojim se prvo ukrcavaju mala djeca bez pratnje roditelja sa određenim starateljem, majke sa malom djecom, trudnice, učenici i tek onda studenti – naglašeno je u Ambasadi.

 

Iz Ambasade su pojasnili da su prioriteti određeni uputstvom Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

 

Navedeno je da je konzularno odjeljenje Ambasade Srbije u Moskvi u svakodnevnom kontaktu sa oko 200 srpskih državljana koji su i dalje širom Rusije.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *