Od 1. juna se otvaraju svi banjalučki vrtići

Društvo

Svi objekti u okviru banjalučkog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje biće otvoreni 1. juna, a, prema normativima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u grupama će moći da bude do 15 djece, izjavila je direktor ovog centra Jelena Kurtinović.

 

“Svi zaposleni roditelji koji žele dovoditi djecu od 1. juna treba da se jave u Centar na broj 051 490 533 da bismo ih evidentirali i dalje upućivali. Još vrijedi mjera Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite da oba roditelja moraju biti zaposlena”, rekla je Kurtinovićeva.

 

Ona je istakla da vlada velika zainteresovanost za ponovni polazak djece u vrtiće, te navela da je danas u osam objekata, koliko trenutno radi, došlo 149 djece, od 202 koliko ih je prijavljeno prilikom anketiranja roditelja.

 

Kurtinovićeva je dodala da se svako jutro prije ulaska djece u vrtić vrši trijaža za svako dijete i svakog zaposlenog radnika posebno, mjeri se temperatura beskontaktnim toplomjerima, prolazi se kroz “dezo-barijere” i poštuju sve mjere koje je Institut propisao.

 

Ona je napomenula da nije moguć upis nove djece dok god traju mjere u vezi sa epidemiološkom situacijom.

 

Kurtinovićeva je podsjetila da je prije epidemije virusa korona u objektima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na području grada boravilo 2.400 djece.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *