Stanivuković: Dug je put do konačnog usvajanja budžeta

Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković poručio je nakon sjednice Skupštine Grada da je izuzetno bitno što je Banja Luka dobila nacrte dva budžeta.

 

-Ipak, do prijedloga i konačnog usvajanja dug je put. Kao i prošle godine, nacrti budžeta jednoglasno su usvojeni, ali do konačnog usvajanja budžeta bilo je mnogo ucjena koje su značile blokadu našeg grada – naglasio je gradonačelnik.

 

Dodao je kako će zadržati optimizam da će odbornici biti svjesni globalne situacije i svih izazova koji su pred nama.

 

-Nadam se da će biti svjesni i važnosti da budžeti grada budu razvojni i strateški orijentisani, a ne potrošački i rasipnički kako bi mogli nastaviti dalji razvoj najvećeg grada Republike Srpske – zaključio je on.

 

Podsjećamo, odbornici Skupštine grada Banje Luke na današnjoj, 18. sjednici su usvojili Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2022. godinu u iznosu od 201,96 miliona KM, koji je veći od početnog budžeta za 32,25 miliona KM ili 19 odsto.

 

Istovremeno, usvojen je Nacrt budžeta Grada za 2023. godinu u iznosu od 195.290.000 KM, koji je u odnosu na plan za 2022. godinu veći za 15,1%, ili za 25,6 miliona KM.

 

Oba dokumenta su upućena na javnu raspravu sa ciljem obezbjeđivanja učešća javnosti u procesu donošenja budžeta i učešću subjekata u predlaganju prijedloga i primjedbi, koje će poslužiti za izradu prijedloga ovih značajnih dokumenata.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *