Na dnevnom redu odluka o besplatnim građevinskim dozvolama

Društvo

Na današnjoj sjednici Skupštine Grada Banje Luke, gradski odbornici raspravljaće o odluci koja se tiče bespatnih građevinskih dozvola do 200m2 za sve naše sugrađane, na prijedlog gradonačelnika Draška Stanivukovića.

 

Kako je gradonačelnik i ranije poručio, ovo je jedna od najvećih pogodnosti za naše građane.

 

-Na današnjoj sjednici Skupštine, Banja Luka ima priliku da ispiše nove stranice istorije i postane prvi grad koji će svim građanima obezbijediti besplatne građevinske dozvole za objekte do 200m2, kao i besplatne projekte za izgradnju porodičnih domova.Takođe, na dnevnom redu se nalaze i odluke o besplatnim placevima za višečlane porodice, a u budućnosti i za mlade bračne parove. Uz sve ove mjere koje u narednom periodu očekuju naše sugrađane, već smo obezbijedili besplatne priključke na vodovodnu i kanalizacionu mrežu – kazao je gradonačelnik.

 

Dodao je kako će glasanjem za ovu odluku, odbornici takođe imati priliku da svojim glasom svim sugrađanima obezbijede sve ove benefite.

 

Uz sve ovo, Grad je na čelu sa gradonačelnikom Stanivukovićem je i ranije obezijedio mnoge pogodnosti.

 

-Ako jedno domaćinstvo ostvari sve ove mjere, to je oko 50 hiljada KM po porodici kao vid podrške i sve je potpuno besplatno. Nastavljamo dalje uz sve ono što smo već obezbijedili- poput besplatnih udžbenika, javnog prevoza, proslavamatura, te će sa svim ovim pogodnostima Banja Luka postati poseban grad, ne samo u regionu nego i u svijetu – ističe on.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *