Josip Manolić (104) udaje kćerku

Magazin

Bivši visoki funkcioner hrvatske UDBE i drugi premijer Hrvatske Josip Manolić (104) udaje kćerku (70), a njegov budući zet je biznismen iz Orašja u BiH, koji je godinama živio i radio u Madridu.

 

“Istina je, udajem se. Sve smo držali u strogoj tajnosti. Ne želim da pričam previše o tome. Biće to skromna ceremonija kojoj će prisustvovati veoma uzak krug prijatelja i članova porodice”, potvrdila je Zrnka (70), ćerka prvog hrvatskog špijuna Josipa Manolića, koja se u petak sprema za vjenčanje.

 

Njen izabranik je misteriozni biznismen iz Orašja u BiH, koji je godinama živio i radio u Madridu. Tamo je radio za veliku multinacionalnu kompaniju, a u Zagrebu ima kuću u kojoj provodi penzionerske dane.

 

“Poznajemo se dugo, ali ne bih u detalje” rekla je Zrnka, koja godinama brine o svom ocu Josipu Manoliću.

 

 

Manolić, koji je psihički još jak, razmišlja o svemu što se dešava u Hrvatskoj i svijetu, piše portal 24sata.hr.

 

“Prije spavanja dam mu tabletu protiv bolova i on spava cijelu noć. Svako jutro kad dođem iz radnje on pita: ‘Šta je Japica dobio?’, tako ga ja zovem Japica, a Japici uvek donesem za iznenađenje, ili oblande ili toplo pecivo. Više ne čuje ni sa dva slušna aparata, i to nakon što je preboleo COVID. Teško je to podnio. Dvije nedjelje je bio praktično gotov, ali smo moj sin i ja brinuli o njemu. Sin mi je pomogao da ga nosim do toaleta i učinili smo sve da se oporavi, i to kod kuće. Nismo htjeli da ga stavimo u bolnicu. Ali posljedice korone su veoma prisutne. Manje vidi, ali i dalje čita”, rekla je Zrnka.

 

Najviše ga, kaže, nervira to što ne čuje.

“Strašno ga iritira i iznervira kada ga neko pozove na telefon jer ne čuje, pa meni daje slušalicu. Rekao mi je da ne želi više da razgovara telefonom jer to nema smisla. Ne treba mu to. Često ga posjećuju Stjepan Mesić i Luka Bebić. Lijepo razgovaraju s njim. Ali uglavnom izbjegavamo sastanke zbog njegovog krhkog zdravlja. Moj otac je veoma strpljiv čovjek. Nikad se ne zna koliko će neko živeti, ali kao kćerka sam vjerovala da će moj otac doživjeti duboku starost. Cio život je živio asketski. Uvijek je govorio: ‘Kad se osjećaš najslađe, prestani da jedeš’. Nikada nije pio ni pušio. Uvijek je paralelno radio na svom psihičkom i fizičkom zdravlju”, rekla je Zrnka.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *