Predložen pritvor osumnjičenima za premlaćivanje mladića

Hronika

Nakon ispitivanja Banjalučanina Slobodana Škrbića (23) i Ognjena Jovičića (19) iz Laktaša, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, predložilo je Okružnom sudu u Banjaluci određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom tjelesna povreda i krivično djelo protivpravno lišenje slobode.

 

Izvještajem je obuhvaćena i osumnjičena Nastasija Škondrić (19), koja je nakon ispitivanja od strane postupajućeg tužioca puštena i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

 

Osumnjičeni se terete da su u ponedjeljak oko 17,45 časova, u ulici Nikole Pašića u Trnu, autom presreli oštećeno lice J.B., te ga nasilno uvukli u auto.

 

“Osumnjičeni su ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo J.B., protivpravno držali u automobilu oštećenog i nastavili kretanje u pravcu „prijedorske petlje“, nakon čega su fizički nasrnuli na oštećenog i nanijeli mu povrede u predjelu glave i tijela a potom od oštećenog uzeli novčanik sa novcem, bankovnu karticu i mobilni telefon”, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

 

Ističu da je tužilac stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na saučesnike, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni mogli ponoviti krivično djelo.

 

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

 

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *