U Brodu oduzeti parfemi i telefoni u vrijednosti od 155.000 KM

Hronika

​Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Brod oduzeli su veću količinu parfema i mobilnih telefona, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 155.000 KM.

 

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Banjaluka u saradnji sa službenicima Carinske ispostave Brod otkrili su pokušaj nezakonitog uvoza parfema i mobilnih telefona u Bosnu i Hercegovinu.

 

“Radilo se o većoj količini parfema i mobilnih telefona, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od cca 155.000 KM. Sporna roba stranog porijekla je oduzeta a protiv počinioca opisane nezakonitosti biće pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom”, navedeno je u saopštenju UiO BiH.

 

U prvom kvartalu 2019. godine službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Banjaluka su provodeći službene radnje prilikom operativnih aktivnosti vršenih samostalno ili sa drugim agencijama za provođenje propisa u BiH izvršili privremeno oduzimanje robe kojom su učinjene povrede propisa, čija ukupna tržišna vrijednost se procjenjuje oko 4.966.462 KM.

 

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *