Jednomjesečni pritvor zbog napada nožem na suprugu

Hronika

Okružni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor muškarcu s područja Doboja koji je pokušao ubiti svoju suprugu nanijevši joj nožem ubodnu ranu u predjelu stomaka i posjekotinu na ruci.

 

On se tereti za pokušaj ubistva i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

 

Đorđe Nešković (55) je 9. septembra oko 19.30 sati nakon kraće verbalne prepirke svojoj supruzi oštećenoj N. T. čakijom zadao ubodnu ranu ispod lijevog rebarnog luka i posjekotinu desnog ručnog zgloba, zbog čega je upućena na liječenje u bolnicu Sveti apostol Luka u Doboju.

 

U njegovoj kući u mjestu Bolajnići pronađena je vojna puška M-48 za koju nije imao dozvolu.

 

Pritvor mu je određen jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju na to da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometao krivični postupak uticajem na svjedoke, zbog osnovane bojazni da bi mogao ponoviti i dovršiti pokušano krivično djelo te da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, a imajući u vidu način izvršenja krivičnog djela, okolnosti pod kojima je izvršeno, težinu posljedice, iskazanu upornost osumnjičenog pri izvršenju djela i očiglednu uznemirenost mještana u mjestu gdje je izvršeno krivično djelo.

 

(Klix)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *