Bomba bačena na kuću bivšeg čuvara KPZ Banjaluka

Hronika

Banjalučka policija traga za nepoznatim napadačem, koji je u noći između ponedjeljka i utorka bacio bombu na kuću Mile Kalabića u naselju Derviši.

 

Prema našim saznanjima, Kalabić je bivši policajac u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka. Izvor blizak istrazi pojasnio je da je Kalabić dobio otkaz još 2008, navodno zbog nekih malverzacija.

 

U Policijskoj upravi Banjaluka su rekli da im je juče oko 1.30 prijavljeno da je u Dubičkoj ulici u Banjaluci nepoznata osoba bacila ručnu bombu.

 

– Prilikom aktiviranja bombe, na tri stambena objekta nastala su manja oštećenja, a povrijeđenih nije bilo. O događaju je obaviješten dežurni tužilac OJT Banjaluka – istakli su u policiji.

 

U pomenutoj ulici juče smo zatekli veći broj okupljenih mještana koji su bili vidno uznemireni zbog eksplozije.

 

– Spavala sam kad se oko 1.15 začula jaka eksplozija koja me probudila. Suprug je rekao da je možda neko bacio petardu, ali je bilo toliko glasno da sam bila sigurno da je bomba. Staklo na prozorima se treslo nekoliko sekundi – ispričala je jedna od mještanki ove ulice.

 

Prvi komšija porodice Kalabić je takođe rekao da ga je probudila jaka eksplozija.

 

– Nekoliko gelera mi je probilo vrata i pričinilo veću štetu, ali na sreću niko nije povrijeđen – ispričao je ovaj komšije.

 

Komšije porodice Kalabić ispričale su da je napadač ušao u dvorište njihove kuće i bacio bombu ispred ulaznih vrata.

 

– Na Kalabićevoj kući ima nekoliko kamera, kao i ona koja se nalazi tačno iznad mjesta gdje je bomba eksplodirala. Ako su ispravne, one su morale sve snimiti. Međutim, prema nekim pričama, čuo sam da nemaju struje u kući, pa vjerovatno nije ništa snimljeno – kaže ovaj komšija.

 

Dodaje da je pričao i sa ostalim stanarima ove ulice, ali da niko to veče nije primjetio nikog sumnjivog u ulici, kao da nisu i vidjeli da je neko bježao poslije napada.

 

– Napadač je dobro znao koja je Kalabićeva kuća, jer ona nije na glavnom putu. Sa komšijama nikada nisamo imali problema, niti neko ima loše mišljenje o njima. Ne znam stvarno što bi neko imao motiv da baci bombu na njihovu kuću – kaže naš sagovornik.

 

Nekoliko komšija je juče tokom uviđaja pokazivalo kuće koje su oštećene. Prema prvim informacijama sa lica mjesta, najmanje pet kuća je pogođeno gelerima nakon eksplozije.

 

Mještani u ovoj ulici su saglasni da je samo sreća da niko nije povrijeđen, te da očekuju od policije da što prije uhapse odgovorne.

 

– U našoj ulici se ranije nisu dešavali ovakvi napadi. Nadam se da će policija što prije reagovati i naći ko je odgovoran za ovaj napad. Ne znam da li je napadač razmišljao da je sa tom bombom mogao ubiti nekog – kaže jedna od komšinica porodice Kalabić.

 

Mile Kalabić, na čiju je kuću juče bačena bomba, otac je Sare Kalabić, modela i vlasnice licence za Miss Earth BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bugarske.

 

Ona je bila zaštitno lice nekoliko svjetskih poznatih marki i učesnica brojnih modnih revija.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *