Povrijeđeni iz ruševina zvali u pomoć

Hronika

Još se ne zna koliko ima mrtvih, ali kažu da ljude traže pod ruševinama. Prizor je užasan, pumpa je sravljena sa zemljom, a u velikoj mjeri je oštećena i kuća pored, kažu svjedoci stravične eksplozije na pumpi u Zvorniku.

 

Prema prvim informacijama, eksploziju je izazvala cijev na točilici za plin u koju je udario automobil.

 

“Automobil je bio parkiran ispred kafića. Zadnji kraj je bio okrenut prema tanku. Kada je čovjek ušao, auto je krenuo unazad, prešao preko ivičnjaka i udario u cijev plina. Počelo je da „ječi“. Napravila se dimna zavjesa, tako da se ništa nije vidjelo”, rekao je Alija Alić za Srpskainfo.

 

Dodaje kako niko nije zaustavljao narod, hodalo se gore-dolje, a „onda se sve smirilo“.

 

“Tada je naišao neko s kolima i počeo turirati… Rekoh: „Sad će biti…“ Nisam ni izgovorio, to se i desilo. Desilo se na kraju, kad je sve prošlo.Da je „puklo“ u onom momentu kad je bio taj dim, ne bi ostalo ničega”, ispričao je Alić.

 

Na okolnim objektima su popucali prozori, vrata su izbijena iz štokova, crijep popucao na krovoima.

 

“Izašli smo da vidimo šta se desilo. Jedan čovjek je bio zatrpan u ruševini, vikao je „u pomoć“. Niko nije smio da priđe. Prišli smo ja, jedan policajac i još jedan momak. Izvukli smo ga iz automobila i ubacili u jedno policijsko vozilo”, rekao je Ilija Jović.

 

Slične su izjave i drugih očevidaca.

 

“Čuo sam na licu mesta od jednog carinika da je neki čovjek automobilom udario u crijevo za plin i da je plin curio duže vrijeme. Ali su ljudi nastavili da toče gorivo i onda je došlo do eksplozije. Pumpa je sravnjena sa zemljom, a u velikoj mjeri je oštećena i kuća pored. Na licu mjesta su vatrogasci, policija i hitna pomoć iz Loznice. Ljude još traže u ruševinama”, rekao je sa lica mjesta jedan od očevidaca za Blic.

 

Na licu mjesta trenutno se nalazi veliki broj vatrogasaca, policajaca ali i doktora iz službe Hitne pomoći. Zbog straha da bi mogla uslijediti još neka eksplozija, čitav kraj je blokiran, a građanima je zabranjen prilaz.

 

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *