Sutra počinje suđenje za ubistvo Slaviše Krunića

Hronika

Suđenje optuženima za teško ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića počeće sutra, 6. februara, u 9 sati, saznaje Srpskainfo.

 

Optuženi su Benedi Đukanović (42), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajić (35), kojima, ukoliko se dokaže krivica, prijeti kazna dugotrajnog zatvora.

 

Svi optuženi su se u banjalučkom Okružnom sudu 22. januara izjasnili da nisu krivi.

 

Početak suđenja obilježiće čitanje optužnice od 38 stranica.

 

Republičko javno tužilaštvo u cilju dokazivanja optužnice planira saslušati 21 svjedoka, među kojima je Goran Ilić, jedini preživjeli iz „tojote lend kruzera“, u kojoj se kobne noći vozio ubijeni Slaviša Krunić. Osim banjalučkog biznismena, u mučkom napadu na makadamskom putu u Glamočanima ubijen je i Krunićev tjelohranitelj Žarko Pavlović.

 

Osim Ilića, biće saslušane i supruge ubijenih Krunića i Pavlovića, ali i supruge trojice optuženih.

 

U cilju dokazivanja navoda iz optužnice Republičko javno tužilaštvo je najavilo saslušanje 10 vještaka iz Zavoda za sudsku medicinu RS, MUP RS, a najavljeno je i saslušanje jednog vještaka iz Slovenije.

 

Zanimljivo je da je tužilaštvo u optužnici navelo kako će se saslušati i „jedno stručno lice“, a radi se o Miroslavu Ćurkoviću, zaposlenom u MUP Republike Srpske.

 

Optužnica

Benedi Đukanović i Emilio Baldo su od početka 2019. do 22. aprila 2019. na području Laktaša, zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je ubijen tokom napada, organizovali ubistvo Slaviše Krunića, vlasnika agencije za obezbjeđenje „Sektor sekjuriti“.

 

Optuženi saučesnik Rodoljub Gajić, koji je do hapšenja radio u firmi „Sektor“, označen je kao pomagač, jer je saučesnicima javljao informacije o kretanju Krunića u danima uoči ubistva, njegovom boravku u kući u banjalučkom naselju Glamočani, ali i obezbjeđenju koje je imao Krunić.

 

U optužnici se tako navodi da je Gajić informacije odavao lično Kovačeviću, kome je dugovao novac izgubljen na kocki.

 

Kao direktni izvršioci ubistva Krunića označeni su Đukanović i Kovačević, dok su ubistvo do detalja isplanirali Kovačević, Đukanović i Baldo.

 

Benedi Đukanović se optužnicom dodatno tereti da je od nepoznate osobe nabavio automatsku pušku „CZ M70 AB2“, kojom je izvršeno ubistvo Krunića.

 

Đukanović, Baldo i Gajić terete se za krivično djelo “teško ubistvo”, za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora, pa će, ukoliko se tokom krivičnog postupka dokaže njihova krivica, biti osuđeni na zatvorske kazne od 25 do 40 godina robije.

 

Srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *