Zabilježena 42 prekršaja mjera vanrednog stanja

Hronika

U Republici Srpskoj je u proteklih 24 sata 35 građana prekršilo naredbu o zabrani kretanja za vrijeme policijskog časa kao i zabranu kretanja lica starijih od 65 godina, dok je policija izdala šest prekršajnih naloga zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu.

 

Evidentirano je i jedna osoba koja je prekršila izrečenu mjeru izolacije.

 

Iz MUP-a RS podsjećaju da su od ove zabrane izuzete osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa i osobe kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje.

 

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojim je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabranu kretanja svim osobama na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 časova.

 

Takođe, zaključkom Republičkog štaba od 10. aprila 2020. godine zabranjeno je okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *