Uhapšen još jedan policajac zbog korupcije

Hronika

Policija je juče su uhapsila 17 pripadnika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a akcija je nastavljena jutros, kada je uhapšen i osamnaesti policajac.

 

Kako prenosi “Radiosarajevo.ba” uhapšen je policajac N. K. iz Sarajeva (49).

 

U policijskoj akciji “Dar1” koju provodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u saradnji sa Upravom policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Policijskom upravom Istočno Sarajevo i uz tehničku asistenciju Obavještajno-bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine, s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela s obilježjima korupcije, slobode je lišeno 17 saobraćajnih policajaca.

 

Oni su već duži vremenski period uzimali novac umjesto saobraćajnih kazni i prekršaja.

 

Podsjetimo, uhapšeni policajci sinoć su privedeni u Tužilaštvo KS, nakon hapšenja u akciji Dar 1.

 

Tokom akcije je pretreseno 17 lokacija na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona i Istočnog Sarajeva.

 

Asistenciju u akciji su pružali i pripadnici Obavještajno-bezbjednosne agencije.

 

Uhapšeni se sumnjiče da su tokom više godina počinili više od stotinu krivičnih djela primanja dara i drugih oblika koristi i djela zloupotrebe položaja ili ovlasti.

 

Procurila su i imena uhapšenih policajaca, a navodno su u pitanju: Damir Bihorac, Emrah Hasanspahić, Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić, Gojko Pećenica, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Mensur Skenderović, Nedim Gljiva i Alem Ibišević.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *