Vozio mrtav-pijan i usmrtio djevojčicu na trotoaru!

Hronika

Nisvet Mujkić (26) iz Prnjavora kritične večeri u oktobru prošle godine mogao je da bira, da li će mrtav pijan sjesti u svoj “golf” ili u automobil drugara.

 

Ovaj detalj, kao i mnoge druge koji su uslijedili do trenutka u kojem će Mujkić skriviti tešku saobraćajnu nesreću u centru Prnjavora i usmrtiti djevojčicu Vanju R. (13) na trotoaru, otkrila je optužnica banjalučkog Tužilaštva.

 

Mujkić je kobnog dana 10. oktobra prošle godine oko četiri časa pijančio u lokalu “Skver” u Prnjavoru i to od 17 do 21 čas.

 

Po izlasku iz lokala bio je uporan u razgovoru sa Srđanom Stojčinovićem koji je ponudio da on vozi svoj automobil do sljedećeg lokala u Prnjavoru. Mujkić je prema navodima iz optužnice u krvi imao preko dva promila alkohola.

 

Nakon što je sjeo za volan “golfa 4” Mujkić je vozio brzinom od preko 105 kilometara na čas i to kroz centar Prnjavora gdje je ograničenje brzine bilo 40 kilometara.

 

– Vozeći, nasilničkom, duplo većom brzinom od najmanje 105,6 km/h, gdje je dozvoljena brzina kretanja 40 km/h zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom koje je prešlo na trotoar gdje se nalazila maloljetna Vanja R. rođena 2007. godine – navodi se u optužnici.

 

Mujkić je nesrećnu djevojčicu koja je mirno stajala na trotoaru, ne sluteći crnu sudbinu, udario prednjim lijevim vratima, odbacio je nekoliko metara.

 

 

Djevojčica je zadobila višestruke prelome lobanje, kostiju lica, rebara, kičme, ekstremiteta, te teške povrede vitalnih organa od kojih je preminula na mjestu.

 

Mujkić je nakon nesreće uhapšen, a odlukom banjalučkog Okružnog suda pritvor mu je produžen.

 

Srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *