Petrinja u ruševinama, jedno dijete poginulo

Aktuelno

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović potvrdio je da je jedno dijete poginulo u snažnom zemljotresu koji je danas pogodio ovaj grad u svjeverozapadnom dijelu Hrvatske.

 

U Petrinji je razrušeno pola grada, čuli su se krici građana i ima povrijeđenih, javljaju hrvatski mediji.

 

Jedan od inženjera iz Petrinje rekao je za portal “Indeks” da je dijete stradalo na gradskom trgu, da ima povrijeđenih i da je cetar grada uništen.

 

Spasilačke službe i vatrogasci golim rukama pretražuju ruševine u Petrinju nastale urašavanjem zgrada nakon zemljotresa jačine 6,3 stepena po Richteru.

 

Kako prenosi N1, iz jednog stambenog višespratnog objekta izvučeni su otac i dijete koji su vozilom Hitne medicinske pomoći prebačeni u bolnicu. U vidnom su šoku i prekriveni prašinom.

 

Za sada se ne zna kakve su povred zadobili, ali su ih odnijeli na nosilima.

 

Iz druge ruševne zgrade spašen je stariji čovjek koji je ušao u stan par minuta prije potresa, u blizini mjesta gdje je ekipa N1 imala javljanje.

 

Ulice Petrinja su pune ruševina. Veliki broj objekata je oštećen, a spasioci tragaju za preživjelima. Sve raspoložive vatrogasne ekipe iz Zagreba, na putu su ka Petrinju kako bi pomogli u akciji potrage i spašavanja, prenosi N1.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *