SIPA pretresla objekte zaštitarske agencije Sektor sekjuriti

Hronika

U okviru policijske akcije “Kruna“ pripadnici SIPA pretresli su danas objekte na 18 lokacija, od kojih većinu koristi zaštitarska firma “Sektor sekjuriti“

 

Portparol SIPA Jelena Miovčić potvrdila je da se pretresi obavljaju zbog sumnje da su osumnjičeni počinili krivično djelo poreska utaja ili prevara.

 

U Tužialštvu BiH koje vodi istragu su rekli da se radi o poreskim utajama u značajnoj sumi novca.

 

Pretresi zaštitarskih agencija, obavljaju se u Banjaluci, Prijedoru, Gradiški, Doboju, Bijeljini, Trebinju, Palama, Sarajevu, Brčko Distriktu, Tuzli, Zenici, Mostaru, Vitezu, Livnu, Bihaću, Sanskom Mostu i Kozarcu.

 

– Navedene aktivnosti se realizuju u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH i policijskim službenicima mjesno nadležnih MUP, a pod nadzorom i uz koordinaciju postupajućeg tužioca, Tužilaštva Bosne i Hercegovine – rečeno je iz SIPA.

 

Prilikom pretresa su oduzeti računari, poslovna dokumentacija, duple kase koje su korištene za vođenje duple evidencije te veća količina novca za koju se vjeruje da nije bila oporezovana.

 

Osumnjičeni da su počinili krivično djelo poreske utaje ili prevare, odnosno vjeruje se da su vođene duple knjige i da promet firme u velikoj mjeri nije prikazan.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *