U eksploziji automobila poginula ćerka Aleksandra Dugina

Hronika Svijet

Eksplozija automobila dogodila se oko 22 sata, a lokalni mediji su prenijeli da je novinarka Darija Dugina kolateralna šteta i da je stvarna meta napada bio njen otac

 

Ćerka istaknutog ruskog filozofa Aleksandra Dugina je poginula u eksploziji automobila u kome je trebalo da se nalazi njen otac.

 

U večernjim časovima 20. avgusta u Podmoskovlju automobil marke “Land Cruiser Prado”, u kom se navodno nalazila Duginova ćerka Darija dignut je u vazduh.

 

Prema nezvaničnim informacijama, incident se dogodio u oblasti sela Bolšiji Vjazemi u blizini Moskve u gradskom okrugu Odincovo. Vlasnica automobila Darija Dugina, koja se nalazila u vozilu, preminula je na licu mjesta.

 

Eksplozija automobila, dogodila se oko 22 sata, a lokalni mediji su već prenijeli da je Darija kolateralna šteta i da je stvarna meta napada bio njen otac. Oni takođe navode da je Dugin trebalo da se nalazi u pomenutim kolima, piše newsreadonline.

 

Darija i Aleksandar Dugin

 

Aleksandar Dugin je poznati ruski filozof i publicista, osnivač ideološkog pokreta “neoevroazijstvo”, a u ruskoj javnosti je poznat i po bliskoj vezi sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, na koga navodno ima veliki uticaj.

 

Darija Dugina, kao i njen otac, bavila se novinarstvom, filozofijom i politikologijom.

 

U julu 2022. godine Aleksandar Dugin našao se na listi osoba kojima je Velika Britanija uvela sankcije zbog sukoba u Ukrajini.

 

Telegraf/Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *