Ćuzulan: Staviti tačku na spekulacije o koaliciji sa SNSD

Politika

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke Dragan Ćuzulan iznio je zajednički zahtjev svih odbora ove partije iz Hercegovine da na prvoj sjednici Glavnog odbora SDS bude stavljena tačka na priču o koaliciji sa SNSD-om.

 

– To je jednoglasan zaljučak i zahtjev svih odbora iz Izborne jedinice devet, naveo je Đuzulan u pisanoj izjavi i naglasio da treba staviti tačku na sve spekulacije o toj temi, kao i na prazne političke floskule o takozvanom srpskom bloku.

 

Ćuzulan smatra da to za građane i nisu ključna pitanja. a da ti “politički spinovi potpuno skreću pažnju sa stvarnih problema građana, opšte dekadencije, pada životnog standarda i demografske katastrofe koja se dešava na svim stranama”.

 

On napominje da je SDS usvojio platformu za razgovore sa svim strankama i rekao da je otvoren i za razgovor sa SNSD-om, a da će se o konačnom stavu o učešću u vlasti na nivou BiH izjasniti Glavni odbor SDS.

 

– U međuvremenu nije stigao nijedan ozbiljan poziv za razgovor, a ranije loše političko iskustvo saradnje sa SNSD-om dovoljno govori o njihovoj ozbiljnosti, rekao je Ćuzulan, dodajući da ovakva pozicija SDS-a samo zbunjuje članstvo i građane.

 

Ćuzulan tvrdi da uslovljavanja iz SDA za formiranje Savjeta ministara koja se tiču usvajanja godišnjeg plana MAP-a i ulaska u NATO predstavljaju “vatru koju je zapalio Milorad Dodik, jer su on i njegovi ljudi ranije donosili sve odluke koje vode ka NATO”.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *