Stanivuković: Nemoj govoriti o ubistvima i kriminalu jer nećeš biti živ

Politika

Poslanik PDP Draško Stanivuković pokazao je u parlamentu Srpske fotografije sa mjesta saobraćajne nesreće u kojoj je prije sedam godina poginuo Nikola Đurović, te javno upitao ministra unutrašnjih poslova Srpske Dragana Lukača šta je sa istragom o tom slučaju.

 

Stanivuković je tokom rasprave u parlamentu Srpske o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama zakona o javnom redu i miru, kazao da mu je fotografije dao otac stradalog Đurovića, koji ne vjeruje u zvaničnu istragu policijskih organa koji su utvrdili da je nesreću skrivio Nenad Radinković.

 

– Ove fotografije ukazuju da je Đurović smrtno stradao, ne krivicom Radinkovića kako ovdje piše, već drugih lica. Ovim fotografijama treba da se bavi MUP – naveo je Stanivuković. On ističe da se na fotografijama jasno vidi sva nelogičnost u ovom slučaju, te pozvao nadležne da se pozabave time.

 

Stanivuković je istakao da neće prestati govoriti o nerasvijetljenim ubistvima, uključujući Milana Vukelića, te upitao šta je sa tim slučajem ako se zna da je ubijeni javno govorio da mu se prijeti.

 

– Gdje su ubice i nalogodavci? – upitao je Stanivuković.

 

On se osvrnuo i na ubistvo Slaviše Krunića navodeći da je juče obišao njegovu porodicu, gdje su ga svi prisutni upozorili da se čuva jer u protivnom neće dugo biti živ.

 

– Nemoj govoriti o ubistvima i kriminalu. Ćuti, jer nećeš biti živ. Pa gdje je tu sloboda govora ako moramo svi ćutati. Krunić je bio moj tetak, a njegova kćerka je moja sestra. Imam pravo da pričam o njemu. To je bio čovjek koji je imao svoj stav, karakter i nije dao nikome da ga ucjenjuje. Slaviša Krunić nije mogao dobiti ni jedan javni tender, niti jedan posao. Imao je opstrukcije i pritiske. Htjeli su mu oteti posao i uništiti ga. Iz tog razloga imam puno pravo da kažem da je vlast tom čovjeku oduzela pola života, dok su mu drugu polovinu oduzele ubice i nalogodavci – istakao je Stanivuković.

 

On je upitao zbog čega današnja sjednica NSRS nije počela minutom ćutnje za ubijenog Krunića.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *