Dodika u Vatikanu dočekala svečana garda

Politika

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastaće se danas sa papom Franjom.

 

Pred sastanak Dodika i pape Franje u središtu Rima postrojena je i garda koja je dočekala srpskog člana i predsjedvajućeg Predsjedništva BiH, javlja ATV.

 

Na sastanak su stigli i Milorad Dodik i papa Franjo, te se očekuje njegov početak. U pratnji Milorada Dodika je i predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović.

 

RTRS saznaje da će nakon sastanka biti održan bilateralni razgovor sa državnim sekretarom Svete stolice, kardinalom Pjetrom Parolinom.

 

Dodik je ranije najavio da će tokom zvanične posjete Vatikanu pokušati da objasni papi Franji kakve su zločine ustaše učinile Srbima u Drugom svjetskom ratu i potrebu da se to tako predstavi u svijetu.

 

On je rekao da će papu obavijestiti i o planiranoj gradnji monumentalnog spomen-parka jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini, te da je to zajednički projekat Srpske i Srbije. Tokom posjete će, kaže, biti razgovarano o odnosu BiH i Vatikana, ali o dešavanjima u svijetu, poput terorističkog napada na Novom Zelandu, jer i sam papa Franjo snažno promoviše saradnju i mir.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *