Borenović: Put ka EU zahtjeva koordinaciju svih nivoa vlasti

Politika

Ključ uspjeha BiH na putu ka EU je sprovođenje mehanizma koordinacije u punom obliku koji podrazumijeva saradnju i koordinaciju aktvinosti svih nivoa vlasti, smatra predsjednik PDP Branislav Borenović.

 

On je dodao da je budućnost BiH u EU i da na tom putu treba ostvariti punu jednakost pred zakonom svih građana, institucionalnu zaštitu bez obzira na političku i društvenu pripadnost, veću stabilnost, značajno veće plate i penzije i više mogućnosti, saopšteno je iz PDP.

 

– Četrnaest prioriteta EU, istaknutih u mišljenju Evropske komisije, pokazatelj su da je još mnogo posla pred svim institucijama – rekao je Borenović nakon sastanka sa Radnom grupom za zapadni Balkan održanog danas u Banjaluci.

 

Prema Borenovićevim riječima, najbitniji prioriteti su svakako oni koji se tiču Izbornog zakona, rada pravosuđa, vladavine prava, stanja u javnim preduzećima i javnim medijima.

 

Sastanku sa 28 predstavnika EU, predvođenih šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom, prisustvovali su i šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske Miladin Stanić i zamjenik šefa Kluba poslanika PDP u parlamentu Srpske Jelena Trivić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *