Selaković: Srbija finansijski pomaže Republici Srpskoj

Politika

Generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da je će Srbija, osim opštine Drvar, finansijski pomoći i drugim opštinama u Federaciji BiH u kojima Srbi čine većinsko stanovništvo, kao i cijeloj Republici Srpskoj.

 

Selaković je izrazio uvjerenje da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić do kraja godine posjetiti Drvar.

 

On je napomenuo da je danas u Drvaru na proslavi Dana opštine i povodom dodjele priznanja predsjedniku Srbije, te da mu je to bila čast.

 

– Ovo nije samo priznanje nego i jedna vrsta obaveze za ono što će, nadam se, Srbija nastaviti da radi u vidu pomoći i podrške Drvaru i Drvarčanima – rekao je Selaković.

 

On je u govoru podsjetio na napore Vučića da Srbiju ekonomski ojača, što će koristiti Srbima i koji žive van njenih granica.

 

Vučić je dobio priznanje počasnog građanina Drvara dobio, jer je u najtežim vremenima pružio veliku podršku srpskim povratnicima u ovu opštinu, odnosno obezbijedio sredstva za infrastrukture projekte koji su realizovani prošle godine, čija ukupna vrijednost prelazi 300.000 evra.

 

Plaketa opštine Drvar dodijeljena je direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci Vladi Đajiću za nesebičnu pomoć stanovnicima Drvara u pružanju zdravstvenih usluga u medicinskim ustanovama Srpske.

 

Đajić je zahvalio za dodijeljeno priznanje, te poručio da će nastaviti da pomaže stanovnicima ovog kraja za koji ga, kako je istakao, vežu uspomene i prijateljstva.

 

Plakete su dodijeljene i udruženjima Drvarčana u Beogradu, Novom Sadu i Banjaluci, čiji su predstavnici prisustvovali svečanoj akademiji.

 

Posthumno je odlikovan Dimitrije Morača, četranestogodišnji dječak koji je tragično izgubio život prošle godine. Priznanje su primili njegovi roditelji.

 

Kompaniji “M:tel” dodijeljena je zahvalnica za sveukupnu pomoć opštini i njenim stanovnicima, a priznanje je primio direktor za korporativne poslove Vladimir Četrović.

 

Zahvalnice i po 500 KM dobile su učenice generacija u osnovnoj i srednjoj školi u Drvaru Irena Antunović i Milica Polić.

 

Na svečanoj akademiji nastupilo je amatersko kulturno-umjetničko društvo “Mira Lukač”, etno-ansambli “Uspomene” i “Carza” i srpski diplar Milan Vašalić.

 

Svečanom akademijom završeno je obilježavanje Dana opštine Drvar.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *