Namješten konkurs za direktora Inspektorata RS

Politika

Konkurs za direktora Inspektorata Republike Srpske je u toku, a među uslovima koje kandidati treba da ispunjavaju je, između ostalog, završen medicinski fakultet – smjer farmacija koji ima aktuelna v. d. direktorica te inspekcijske uprave Danijela Batar.

 

Batar je na funkciju vršioca dužnosti direktora Republičke uprave za inspekcijske poslove – Inspektorata RS postavljena u maju prošle godine, nakon što je Vlada smijenila dotadašnjeg direktora Predraga Tomića.

 

Dok je Tomić zbog razrješenja vodio sudski spor s Vladom, Bartar je poništila konkurs koji je u oktobru 2018. godine bio raspisan za izbor direktora Inspektorata jer prema tom konkursu nije ispunjavala uslove za direktorsku poziciju.

 

Nakon toga je izmjenila Pravilnik o sistematizaciji, koji je Vlada RS prihvatila, a u kojem je među neophodne uslove za tu poziciju Batar dodala svoje zanimanje.

 

Nakon toga je raspisan novi konkurs u decembru prošle godine u kojem je, kao i sada, bilo predviđeno da direktor Inspektorata može da bude i lice sa završenim medicinskim fakultetom, ali samo smjer – farmacija. Upravo onaj koji je završila Batar.

 

Nakon što je otkriveno da su uslovi u konkursu namješteni za Batar, konkurs iz decembra je poništen jer „nije imenovana konkursna komisija“.

 

Novi konkurs za Inspektorat raspisan je prije nekoliko dana i otvoren je za prijave do 8. augusta.

 

Među posebnim uslovima koje kandidati za direktora Inspektorata treba da ispunjavaju, a tiču se stručne spreme, kao prvi ponovo je naveden završen medicinski fakultet – farmacija.

 

Posebni uslovi

 

VSS – najmanje 240 ECTS bodova (European credit transfer syistem), medicinski fakultet (studijski program farmacija), pravni fakultet ili ekonomski fakultet, tri (3) godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, položen stručni ispit za rad u republičkim organima uprave.

 

Batar je već pet puta Vlada RS imenovala za v.d. direktora u Inspektorat RS, a posljednji put u maju ove godine kada je Vlada izigrala sud koji je presudio da je Tomić smijenjen nezakonito.

 

Podsjetimo, Danijela Batar bila je na izbornoj listi Socijalističke partije Republike Srpske, predsjednika Petra Đokića.

 

(SB/Capital)

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *