Zastoj u formiranju vlasti zaustavio brojne procese

Politika

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je zastoj u procesu formiranja vlasti na nivou BiH zaustavio brojne političke, razvojne i reformske procese, uključujući imenovanje delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, što se negativno odrazilo na međunarodni ugled BiH.

 

Cvijanovićeva je u razgovoru sa šefom Kancelarije Savjeta Evrope u BiH Drahoslavom Štefanekom istakla da institucije Srpske imaju dobru saradnju sa Savjetom Evrope, te izrazila žaljenje što politička uslovljavanja pojedinih bošnjačkih lidera onemogućavaju formiranje legitimne vlasti i novog saziva Savjeta ministara.

 

Ona je ocijenila da se time ugrožava proces evropskih integracija, ali i odnosi sa Savjetom Evrope i ostalim važnim međunarodnim partnerima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

 

Predsjednik Srpske je naglasila da institucije Republike Srpske ostaju opredijeljene za saradnju, kao i za sprovođenje reformskih procesa s ciljem jačanja vladavine prava i poboljšanja ekonomsko-socijalnih prilika koje utiču na životni standard.

 

Cvijanovićeva i Štefanek su razgovarali o političkoj situaciji, kao i o posljedicima koje BiH trpi zbog činjenice da ni nakon godinu dana nisu sprovedeni izborni rezultati na svim nivoima vlasti.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *