Stanić: SDS želi da Program reformi bude na dnevnom redu NSRS

Politika

Šef kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić kaže da će njegova stranka insistirati na tome da se kontroverzni Program reformi nađe na dnevnom redu Narodne skupštine.

 

Ako do toga ne dođe, Stanić za Insajder kaže da će se zalagati da se politička borba sa SNSD-om “zaoštri do krajnjih granica” i da se opozicija, prema njegovim riječima, u toj borbi služi svim sredstvima.

 

– Kao što znate, SDS pokreće peticiju da se Program reformi BiH, koji je Milorad Dodik potpisao, prije slanja u NATO javno objavi i da o njemu raspravlja Narodna skupština Republike Srpske. Ako to ne dođe do Narodne skupštine moj lični stav je da se tjeramo s njima do kraja svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima – kaže Stanić.

 

On, između ostalog, tvrdi da vladajuća stranka u Srpskoj na sve moguće načine pokušava da navedeni dokument sakrije od očiju javnosti.

 

– Oni to kriju kao zmija noge. Međutim, nama nije nepoznato šta je Dodik potpisao. Oni izbjegavaju da se to objavi u javnosti kako ne bi dobili etiketu veleizdajnika, što zapravo i jesu. Jedan čovjek nema pravo da na takav način odlučuje o sudbini milion građana Republike Srpske. To je nedopustivo i, što je najvažnije, u potpunoj je suprotnosti sa svim politikama koje su do sada zagovarali. To je veleizdaja. Sve to pokazuje da je Milorad Dodik ucijenjen čovjek i da mu je glava na panju zbog kriminala koji prati čitavu njegovu vladavinu – tvrdi Stanić u izjavi Insajderu.

 

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *