SNSD prihvata kandidata DNS-a koji može obezbijediti većinu

Politika

Za SNSD je prihvatljiv onaj prijedlog za ministra iz DNS-a u Savjetu ministara BiH koji može obezbijediti glas u Predstavničkom domu parlamenta BiH, saznaju “Nezavisne” od visokorangiranog izvora u toj stranci.

 

Kako je rečeno, DNS bi danas trebalo da održi sjednicu najviših organa na kojoj će biti odlučeno o imenu kandidata. Izvor u SNSD-u ističe da bi u slučaju prihvatanja kandidata koji ne može obezbijediti dovoljno glasova u parlamentu BiH mogla biti dovedena u pitanje i većina koju sada čine stranke okupljene oko SNSD-a.

 

Lider DNS-a Marko Pavić izjavio je ranije za “Nezavisne” da Draško Aćimović ostaje kandidat DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice jer su tako, kako kaže, odlučili organi stranke, te najavio da će DNS napustiti određeni broj funkcionera koji sebe, kako kaže, vide u nekom biznisu preko funkcija u stranci.

 

Potpredsjednik DNS-a Nenad Nešić u petak je dostavio Zoranu Tegeltiji, predsjedavajućem Savjeta ministara ime još jednog kandidata iz DNS-a iz reda ostalih za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice, a riječ o Mlađenu Božoviću, iz Istočne Ilidže, koji se izjašnjava kao Crnogorac.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *