Čubrilović: Na lokalne izbore idemo samostalno sa svojim listama

Politika

Demokratski savez (Demos) daje punu podršku aktivnosti u vezi sa formiranjem Savjeta ministara i funkcionisanju predstavnika iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH, kao i mjerama Vlade Srpske koje idu u prilog populacione politike, izjavio je predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović.

 

– Našim funkcionerima u izvršnoj vlasti Srpske poručujem da pažnju posebno koncentrišu na oblast u kojoj rade u pripremi platforme ove stranke na lokalnim izborima – rekao je Čubrilović prije početka sjednice Glavnog odbora Demosa u Tesliću.

 

On je naveo da je sjednici prethodio sastanak Predsjedništva Demosa na kojoj su usvojene preporuke za predstojeće lokalne izbore.

 

– Formirali smo 13 odbora i komisija, uradili smo pripremu za funkcionisanje tih komisija, te dali ocjene političke situacije u Republici Srpskoj – rekao je Čubrilović.

 

On je najavio da će ova partija izaći na lokalne izbore samostalno sa svojim listama, a u dogovoru sa koalicionim partnerima biće zajedničkih kandidata za pojedinačne funkcije.

 

– Očekivanja smo da napravimo rezultat koji govori o vrijednosti ove političke opcije, bar u visini onoga što imamo sada, a to je oko 67, 68 odbornika širom Republike Srspke i očekujemo da taj rezultat bude mnogo bolji – rekao je Čubrilović.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *