Mijatović: Đokić od svoje pozicije ne vidi partiju!

Politika

Đokić je od početka planirao da ja ne budem na mjestu zamjenika ministra bezbjednosti BiH. I prije ove konferencije me je zvala Đokićeva sekretarica, i to pet puta, a znam i zbog čega, samo da njega ne pomenem. Sve druge mogu da pljujem samo njega ne smijem da pominjem – istakao je Mijatović i dodao da je na posljednjem Izvršnom odboru Đokić bio „manji od makovog zrna“

 

Vladimir Mijatović, predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Zvornik i član Izvršnog odbora SP ističe da njegove diplome o školovanju nisu bile sporne i da Socijalističku partiju vodi jedan čovjek koji ga je stavio na stub srama.

 

– Odmah po isticanju moje kandidature, odnosno sat vremena nakon toga Petar Đokić je dodao još dva imena, ako moja kandidatura ne prođe. Zatim je došlo do podjele u partiji, a ja sam bio neutralan i činio sve da se očuva jedinstvo partije i ukazivao na to da nisu važne samo funkcije. Ukazao sam im tada na činjenicu da sam pokraden na posljednjim izborima, ali se nisam ljutio na tog čovjekta koji je radio za sebe. Ljut sam bio na svoje ljude iz Gradskog odbora koji su radili protiv mene, a ja sam finansirao tu kampanju i sada imaju poziciju poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH. Upravo oni su postavili novog čovjeka, protiv koga nemam ništa, ali sam protiv zaobilaženja kadrovskog pristupa jer ovog puta niko nije konsultovan, ni gradski ni regionalni odbor, a taj njihov kandidat je javno podržavao druge političke opcije. Naš problem u partiji je što jedan čovjek donosi sva odluke i bira kadrove – rekao je Mijatović.

 

On je dodao da SIPA, provjeravajući dokumentaciju, nije napravlila problem srednje škole, te da nije ni u jednom svom izvještaju dala neprihvatljiv izvještaj o njegovoj srednjoškolskoj diplomi.

 

– Diploma moje srednje škole nije sporna. Na osnovu te diplome izdata mi je radna knjižica, u kojoj su navedeni svi podaci, bez diplome srednje škole nisam mogao upisati ni fakultet, niti sam mogao magistrirati i doktorirati, a jesam. SIPA je dala pozitivan izvještaj – pojasnio je Mijatović.

 

On je pojasnio da je srednju školu završio prije rata u Tuzli, ali da do diplome kasnije nije mogao da dođe.

 

– Sve što je vezano za moju srednjoškolsku diplomu je medijska špekulacija. Gospodin Dragan Mektić je u svojoj uobičajenoj „provali“ rekao da on (Mijatović) nema ni srednju školu, i svi su se mediji za to uhvatili da me se riješe – rekao je Mijatović i dodao da su daleko dublji razlozi što nije prešao na tu funkciju, dok su mediji samo spretno iskorišćeni u tu svrhu.

 

– Mi smo trenutno na raskršću. Na jednoj strani je Petar Đokić koji svim silama utiče na pojedince te ih pritišće i ucjenjuje. Posljednja ucjena je bila prema Regionalnom odboru, jer smo na posljednjoj sjednici donijeli odluku da podržavamo partiju te da se nađe rješenje da se situacija smiri, a on je tražio da se odluka promijeni i da se samo njemu da podrška. On od svoje pozicije ne vidi partiju, niti glasačku bazu. Dogovor je bio da podržavamo svoje kadrove, a jedan od zaključaka je bio da se na bitna kadovska mjesta imenuju istaknuti članovi partije, a to sada nije bio slučaj – istakao je Mijatović i pozvao predsjednika SP da javno iznese sve svoje diplome kao što je on uradio.

 

– Ozbiljne partije odmah demantuju lažne navode o ovim slučajevima, a to nije urađeno jer je Đokić od početka planirao da je ne budem na mjestu zamjenika ministra bezbjednosti BiH. I prije ove konferencije me je zvala Đokićeva sekretarica, i to pet puta, a znam i zbog čega, samo da njega ne pomenem. Sve druge mogu da pljujem samo njega ne smijem da pominjem – istakao je Mijatović i dodao da je na posljednjem Izvršnom odboru Đokić bio „manji od makovog zrna“.

 

– Takav je izašao sa tog Izvršnog odbora, kada su ga napustili poslanici. Poslije je rekao da smo donijeli odluku da ih isključimo, a nikakav zaključak nismo donijeli. Zato sam odmah demantovao njegove riječi – istakao je Mijatović dodajući da je i druga strana mogla ići na kongres i drugačije reagovati.

 

– Mogli smo napraviti kongres i tada birati najboljeg predsjednika jer neće valjda neko tu funkciju obavljati do smrti. Ja sam bio spreman da predložim da se ti mandati ograniče – zaključio je Mijatović.

 

Infobirac.net

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *