Šarović: Ekonomska propast BiH je na vidiku

Politika

Ekonomska propast je na vidiku, jer ovaj i ovakav Savjet ministara BiH nema perspektivu, tvrdi predsjednik SDS i poslanik u PS BIH Mirko Šarović.

 

– Tokom dosadašnjeg rada Savjeta ministara BiH dobili smo jedno veliko ništa. U dva mjeseca održane su svega dvije, tri sjednice a porođenja radi, u istom periodu, za vrijeme mandata prethodnog Savjeta ministara BiH, održano je 12 sjednica sa konkretnim i bitnim odlukama. Tako je u prošlom manadatu za dva mjeseca usvojena i Reformska agenda koja je kasnije u značajnoj mjeri realizovana i za ista ta dva mjeseca usvojen je budžet i jasan plan rada. Danas nemate ni budžet, ni plan rada, a istovremeno svi ekonomski parametri bilježe pad – ističe Šarović.

 

On je naveo i pokazatelje proizvodnje i izvoza mesa koja je u njegovom mandatu porasla za čak 70 odsto . Upozorio je da se posljednjih mjeseci posebno bilježi loš trend ekonomske saradnje sa Turskom, te da prijeti opasnost da zbog malverzacija bude zaustvaljen izvoz na kome se prethodno dugo i strpljivo radilo.

 

– Neodgovorno je u ovaj posao uvoditi kompanije koje su zbog malverzacija i slanja u Tursku zdravstveno neispravnog mesa bili predmet istraga i skidanja sa liste izvoznika. Treba do kraja sprovesti istragu da li se na štetu domaćih proizvođača uvoze jeftinija živa goveda i meso od njih šalje u Tursku kao domaće – ističe Šarović.

 

On dodaje da postoje ozbiljne sumnje u malverzacije i da je vrijeme da se to ispita kako bi se spasila domaća proizvodnja.

 

– Domaći proizvođači ne smiju plaćati visoku cijenu zbog onih koji u ovom poslu vide isključivo svoj interes – rekao je Šarović.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *