Narednih 15 dana ključno u borbi protiv virusa korona

Politika

Republički štab za vanredne situacije održao je danas, putem video linka, 18. sjednicu, na kojoj je razmatrao informaciju o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

 

Republički štab za vanredne situacije ocijenio je da je narednih 15 dana ključno u borbi protiv virusa korona u Republici Srpskoj, te pozvao građane da budu odgovorni i disciplinovani i da poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere.

 

Republički štab posebno je apelovano na lica kojima su propisane mjere kućne izolacije da ih se strogo pridržavaju.

 

Republički štab za vanredne situacije danas je prihvatio Informaciju o pristiglim donacijama i stanju zaliha lijekova, medicinskih i drugih sredstava za zaštitu zdravlja građana, kao i sredstava za održavanje higijene, te izvršio raspodjelu doniranih proizvoda zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj.

 

Republički štab danas je obavezao Ministarstvo trgovine i turizma da u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite pripremi prijedlog zabrane, odnosno ograničenja izvoza proizvoda potrebnih za održavanje higijene u trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

 

Zaduženo je Ministarstvo trgovine i turizma da ovaj prijedlog uputi Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH na dalje razmatranje i usvajanje.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *