Govedarica: Dodik stavlja van snage institucije Srpske

Politika

Umjesto da predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, stavi van snage Uredbu o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja sa zakonskom snagom, srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik je van snage stavio institucije Republike Srpske, rekao je danas član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica.

 

– Na prijedlog Vlade Republike Srpske, predsjednik Republike je donio Uredbu sa zakonskom snagom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja za koju je naknadno srpski član Predsjedništva BiH rekao da nadležni organi neće postupati po toj uredbi – rekao je Govedarica.

 

Kako se navodi u saopštenju SDS, on je rekao da je onda Dodik dodao da će to nadležni organi raditi isključivo po prijavi građana.

 

– Sramno i nedopustivo je za institucije Republike Srpske da ih na ovakav način negira u ovom slučaju čovjek koji za tako nešto nema ustavna ovlaštenja. I pored toga što je Dodik srpski član Predsjedništva BiH, on nema ni jednu nadležnost da postupa na ovakav način. Više puta sam kritikovao ovu uredbu za koju smatram da je neustavna i da je treba poništiti ali ovakav način ponašanja je zaista politički primitivan i krajnje bezobziran i predstavlja atak na institucije Republike Srpske – istakao je Govedarica.

 

On je rekao da je “stvarna pozadina Dodikove izjave osmišljena na način da građani koji podnose prijave protiv onih pojedinaca i medija koji navodno izazivaju paniku su u stvarnosti aktivisti SNSD”.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *