Borenović: Donijeti potrebne zakone na sjednici PD PSBiH

Politika

Poslanik PDP-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Branislav Borenović ocijenio je da bi sutrašnju sjednicu ovog doma trebalo iskoristiti da se donesu i određena zakonska rješenja kojima bi se pomoglo u prevazilaženju ekonomskih izazova u vezi sa epidemijom virusa korona.

 

Borenović je rekao da bi na sutrašnjoj sjednici ovog doma, osim izmjena Poslovnika o radu ovog doma, trebalo da se nađu i izmjene Zakona o PDV-u, Zakona o akcizama i Zakon o mjerama štednje u zajedničkim institucijama BiH tokom pandemije virusa korona.

 

Prema njegovom mišljenju, neodgovorno je i neprihvatljivo da se parlament sa 42 poslanika u jednom i 15 u drugom domu zaključa mjesec i po dana i udalji od procesa odlučivanja u vremenu kada je svaka hitna mjera, zakon u skladu sa ustavnim nadležnostima od velikog značaja u zajedničkoj borbi svih nivoa vlasti u BiH.

 

Zahtjev predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojše Radmanovića i njegovih zamjenika Borjane Кrišto i Denisa Zvizdića za razmatranje Prijedloga dopuna Poslovnika Predstavničkog doma po hitnom postupku jedina je tačka sutrašnje šeste hitne sjednice Predstavničkog doma, a riječ je o otvaranju mogućnosti za onlajn održavanje sjednica ovog doma.

 

Iz parlamenta BiH najavljeno je da će ova sjednica biti održana u velikoj sali Parlamentarne skupštine BiH sa početkom u 12.00 časova.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *